-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 4:17
No menu items!

Presupusul autor al atacului armat din Belgorod a fost arestat

spot_img

Presupusul autor al atacului armat din Belgorod a fost arestat
foto: rapsinews.com

Presupusul autor al atacului armat comis la Belgorod, în sudul-vestul Rusiei, în care şi-au pierdut viaţa şase persoane, inclusiv doi adolescenţi, a fost arestat, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri Ministerul rus de Interne.

Suspectul, identificat ca Serghei Pomazun, a fost capturat în gara Belgorod, unde încerca să se ascundă în vagoane de marfă, a informat ministerul într-un comunicat, precizând că a încercat să se opună şi a rănit, cu o armă albă, un ofiţer de poliţie.

Pomazun ( 32 de ani), identificat cu antecedente penale este suspectat că este autorul atacului comis luni, când a intrat într-un magazin de vânătoare şi a împuşcat patru persoane aflate în încăpere. Apoi, a ieşit afară, unde a mai împuşcat două adolescente: prima de 14 ani a murit pe loc, iar cealaltă, de 16 ani,  a decedat la spital.

La operaţiunea de căutare şi capturare a trăgătorului din Belgorod au fost mobilizaţi circa 2.000 de poliţişti, fiind antrenate şi alte servicii din mai multe oraşe din Federaţia Rusă şi Ucraina.

Capturarea suspectului a fost supervizată personal de ministrul rus de interne Vladimir Kolokolţev.

C.I.