15.4 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 5:45

Presupusa asasină a profesoarei de origine română ar avea legături cu SI

spot_img

Femeia ucisă este Ibolya Ryan, cetățean american de origine maghiară care s-a născut și a crescut în România

heavy.com

Femeia care a ucis o profesoară americană de origine română într-un mall din Abu Dhabi ar putea avea legături cu grupul jihadist sunnit Statul Islamic în Irak și Siria, consideră experți citați de revista Time.

Suspecta, rezidentă în Emiratele Arabe Unite, a plănuit și un atentat cu bombă asupra reședinței unui medic american, însă, potrivit ministrului de interne din Emirate, șeicul Saif bin Zayed Al Nahyan, poliția a dezamorsat bomba artizanală plasată în fața locuinței. Un alt responsabil al poliției locale a declarat că autoritățile investighează dacă este vorba despre un atac terorist.

Potrivit unui site pentru recrutarea forței de muncă, femeia ucisă este Ibolya Ryan, cetățean american de origine maghiară care s-a născut și a crescut în România. Conform datelor de pe contul său LinkedIn, ea a fost angajată ca profesor special la Denver în perioada 1997-2001 și la o companie de internet wireless înainte de a lucra în domeniul educației în Ungaria, Austria și Emiratele Arabe Unite.

După comiterea crimei, poliția locală a anunțat că victima a fost înjunghiată mortal cu un obiect ascuțit în toaleta pentru femei a mall-ului de o persoană care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, purta 1„abaya”, hainele tradiționale de culoare neagră ale femeilor din zona Golfului, fiind vehiculată și ipoteza ca această persoană să fi fost un bărbat deghizat.

Ambasada SUA la Abu Dhabi a postat pe site-ul său în luna octombrie o declarație în care se afirma că pe un site jihadist se făcea apel la atacarea profesorilor americani din regiunea Golfului.