26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:16
No menu items!

Președintele UCCBR, cercetat într-un dosar, dar nu a fost „săltat” de autorități

spot_img

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti fac cercetări, într-un dosar de evaziune fiscală, cu privire la activitatea derulată în perioada 2011-2014 de Societatea Civilă de Avocați „Vlădoiu și Asociații”.

Una dintre persoanele vizate în dosar este chiar președintele Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România (UCCBR), profesorul universitar Nasty Marian Vlădoiu, însă, așa cum ne-au precizat surse din rândul anchetatorilor, acesta nu a fost „săltat”, după cum a fost propagată în mod greșit informația pe mai multe site-uri de știri. Polițiștii bucureșteni, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat percheziții la domiciliul lui Nasty Vlădoiu, dar și la biroul acestuia din clădirea Camerei de Comerț și Industrie a României. De altfel, în ziua aceea, respectiv 22 ianuarie, președintele UCCBR se afla într-o întâlnire cu ambasadorul Ucrainei la București.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul are la bază o plângere făcută de societate de leasing, aflată în divergențe cu societatea de avocatură. Se pare că, în realitate, este vorba despre o eroare materială, pentru că, de la contabilitatea casei de avocatură, s-au transmis greșit la ANAF documentele justificative, deși în Registrul Jurnal de Încasări și Plăți au fost trecute toate încasările (facturi și chitante, după caz)

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că o persoană, în perioada 2011 – 2014, a omis, în parte, evidenţierea în actele contabile a veniturilor realizate din exercitarea activităţii de avocat şi, totodată, a declarat organelor fiscale realizarea unor venituri mult mai mici decât în realitate”, informează un comunicat al Poliției Capitalei. Nasty Vlădoiu este cercetat în acest dosar.

Andrei Tudor