21.7 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 11:04

Preşedintele Turciei: Democraţia şi libertatea nu mai au absolut nicio valoare

spot_img

Preocupările legate de înclinaţiile autoritare ale lui Recep Tayyip Erdogan au fost în prim-planul discuţiilor politice ale naţiunii de când acesta a devenit preşedinte. Mulţi sunt de părere că au fost bine-întemeiate, având în vedere cea mai recentă dintr-o serie de declaraţii controversate, în care Erdogan a spus: ,,democraţia, libertatea şi justiţia nu mai au absolut nicio valoare”.

Turcia se concentrează pe un singur lucru în 2016, războiul. Erdogan insistă că toţi susţinătorii războiului său îi sunt prieteni, iar ,,toţi cei care se opun sunt inamicii noştri”, subliniind faptul că ţara îi va trata cu ,,un pumn de fier.

De asemenea, Erdogan a promis că va întoarce armele asupra HDP, care se opune războiului împotriva kurzilor, spunând că ,,oriunde veţi fugi, soldaţii noştri, ofiţerii de poliţie şi gărzile din sate vă vor găsi şi vor face tot ceea ce este necesar.”

,,Membrii unui partid care acţionează ca o ramură a unei organizaţii teroriste nu sunt actori politici legitimi în ochii mei”, a spus Erdogan, care în ultima vreme a căutat tot mai multe motive pentru clasificarea oponenţilor lui politici drept terorişti.

Octavian Cătuşanu