35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:11

Președintele SUA, Joe Biden, discuție cu Klaus Iohannis

spot_img

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, a declarat un oficial de la Washington citat de postul CNN.

De altfel, în declarația de presă, președintele României a confirmat întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Biden.

“Am avut 2 discuții scurte cu președintele Biden. Prima a fost chiar la început, când împreună cu președintele Poloniei, Andrej Duda, am ținut să îl salutăm și să ne exprimăm mulțumirea pentru prezența sa la Summitul B9 și am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid. Președintele Joe Biden ne-a asigurat că se implică foarte mult pentru a sprijini România și Polonia, pentru a îmbunătăți această relație.

În cea de-a doua parte, tot o doscuție scurtă a fost, spre finalul summitului, l-am invitat în România și i-am spus că doresc să continuăm discuțiile. M-a asigurat încă o dată că e foarte dedicat acestui parteneriat strategic”, a declarat Klaus Iohannis.

În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi a reafirmat angajamentul de a contracara “ameninţările generate de Rusia”, a mai precizat oficialul de la Washington citat de CNN. Joseph Biden a comunicat că vrea “o relaţie stabilă şi constructivă cu Rusia, dar va reacţiona la activităţile negative ale Moscovei”.

E. Stan