21.2 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 19:51
No menu items!

Președintele SUA anunță noi ajutoare pentru Ucraina: artilerie grea și sute de mii de obuze

spot_img

Președintele SUA, Joe Biden,  a anunțat, joi, noi ajutoare în valoare de 800 de milioane de euro pentru Ucraina. El a prcizat, însă, că posibilitatea de autorizare a acestui nou ajutor este pe final și a cerut ajutorul Congresului.

„Artilerie grea, obuziere, sute de mii de obuze…, în valoare de 800 de milioane de dolari. Se intermediază transferul de armament din alte parti ale lumii, cum ar fi sisteme S-300 din Slovacia.

Sistemele sunt trimise direct către linia frontului. Nu poți să nu fii uluit de curajul acestor oameni. Bătălia de la Kiev a fost o victorie istorică pentru Ucraina, dar cu acestă livrare mi-am cam epuizat puterea de a autoriza livrări”, a spus Biden.

„Pentru a susţine Ucraina pe toată durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o cerere suplimentară de buget pentru a menţine continuu fluxul de arme şi muniţii pentru curajoşii luptători ucraineni şi să continuăm să oferim asistenţă economică poporul ucrainean”, a mai spus Biden.

Președintele SUA a anunțat și noi sancțiuni impuse Rusiei. „Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deţinută sau operată de interese ruse nu va avea voie să intre în porturile Statelor Unite”, a mai afirmat Biden.

Raluca Dan