5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:20
No menu items!

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal pentru favorizarea infractorului

spot_img

DNA Braşov a început urmărirea penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, în dosarul retrocedărilor ilegale de la Snagov şi Ferma Băneasa.

Tăriceanu a luat la cunoştinţă de acuzaţiile procurorilor, principala fiind legată de declaraţia lui de martor, contrazisă, susţin procurorii anticorupţie, de declaraţiile celorlalte părţi din dosar.

Procurorii au stabilit că Tăriceanu a fost citat ca martor în acest dosar, pentru că ar fi avut cunoştinţă despre activitatea ilegală a grupului de persoane deja cercetat, “prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup“. În declaraţia dată pe 15 aprilie, la DNA Braşov, preşedintele Senatului ar fi încercat să îngreuneze cercetările, omiţând să spună adevărul în legătură cu unele “aspecte esenţiale”, mai susţin procurorii.

 Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă).

comunicat DNA