22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:00
No menu items!

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a desemnat astăzi trei premieri

spot_img

Inițial, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru pentru postul de premier al Republicii Moldova.

Câteva ore mai târziu, Păduraru a renunțat deoarece crede că „Nu ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară. La ora actuală eu nu mai am statutul de prim-ministru desemnat”.

„Candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele ţării urmează să ia o decizie în acest sens. În situaţia în care există o majoritate declarată, nu a mai avut rost să iniţiez negocierile cu grupurile parlamentare. Este o situaţie clară de confuzie. Nu are sens să propun liste de candidaţi şi să elaborez programe”, a adăugat Păduraru.

Apoi Nicolae Timofti a anunţat din greşeală, vineri seară, că premierul pe care urma să îl desemneze era Vlad Filat, generând stupoare câteva secunde, după care s-a corectat, prezentând scuze şi precizând că de fapt era vorba de Pavel Filip, cel susţinut de majoritatea parlamentară.

„Am primit semnăturile de la 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filat…, îmi cer scuze… pe domnul Filip”, a declarat Nicolae Timofti, conform Unimedia.

Imediat, preşedintele Republicii Moldova a anunţat că îl desemnează pe Pavel Filip prim-ministru.