5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 15:25
No menu items!

Președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma: Propunerea USR de reformă administrativă este anarhistă

spot_img

Președintele organizației PNL Ilfov, Hubert Thuma, a desființat proiectul de reformă administrativă lansat în spațiul public de reprezentanți ai USR București, numindu-l “propunere fantezistă”, lansată în contextul viitoarelor alegeri locale. 

“Reformarea administrativă a zonei București-Ilfov este o marotă aruncată de fiecare dată când se apropie un set de alegeri locale. De-a lungul timpului am avut de toate: de la autostrăzi suspendate, la un management eficient al traficului. Evident, realitatea este alta: nimic din toate astea, nimic din ce s-a promis. Mai nou, USR vine cu propunerea fantezistă a desființării sectoarelor și înființării unor districte, iar cine crede un strop din promisiunile vărsate în spațiul public arată că nu știe administrație publică nici cât un începător”, a declarat Hubert Thuma pentru stiripesurse.ro.

Liberalul ilfovean i-a invitat la dialog și moderație pe toți cei interesați de realizarea acestui proiect de reformă administrativă a regiunii București-Ilfov: “Poate că ar fi mai bine să domolim clocotul promisiunilor și asta măcar până vom reuși să ne adunăm la aceeași masă, iar în urma dialogului să punem în fața cetățenilor un proiect cu adevărat realist. Să desființezi, să anulezi, să razi totul, poate fi un proiect incitant pentru unii, dar nu pentru bucureșteni și pentru cetățenii din Ilfov. Haideți să vorbim de efectele unei astfel de măsuri, de beneficii sau de prețul pe care îl presupune, iar apoi, când ai structurat clar toate aceste date poți să ieși credibil în fața electoratului.

În opinia președintelui PNL Ilfov, propunerea USR de reformă administrativă este una “anarhistă” pe care liberalii nu o susțin, deși respectă opiniile tuturor.

“Propunerea USR este una anarhistă iar noi, liberalii, chiar dacă respectăm dreptul fiecăruia de a avea o opinie, nu înseamnă că o și susținem. Voi propune organizației PNL Ilfov o întâlnire săptămâna viitoare, pentru a dezbate problema organizării administrative a Regiunii București-Ilfov și vom face în curând publică propria noastră viziune de dezvoltare, bazată pe pluralitatea de idei din partid, pe experiența aleșilor noștri locali. PNL crede în descentralizare, în creșterea autonomiei locale, și va susține proiectul de regionalizare”, a arătat Hubert Thuma în încheierea declarației sale.