16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:52
No menu items!

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, nu vrea să fuzioneze cu PNL

spot_img

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, anunță că negocierile cu PNL vizează cooperarea pe proiecte locale şi naţionale, nicidecum o fuziune prin absorbţie.

„Am decis împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea că aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară. Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci, dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, a scris Cristian Diaconescu, pe Facebook.

Partidul, fondat de Traian Băsescu și condus în prezent de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu, a stabilit și o echipă de negociere în acest sens.

Surse politice declarau, vineri, că Biroul Executiv (BEx) al PNL a hotărât demararea discuţiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbţie, iar liberalii au stabilit o echipă de negociere pentru aceste discuţii.

                                                                                                                 Adina Silav