8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 3:55

Președintele Parlamentului European despre cazul Alexandra: Suntem întristați și șocați

spot_img

Cazul de la Caracal șochează întreaga Europă.

Președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis un mesaj în care se declară întristat și șocat de neputința Serviciului de Urgență 112 de a acționa eficient la apelurile disperate ale Alexandrei Măceșanu. Sassoli vorbește de neputința serviciului 112 și precizează că vocea Alexandrei, cerând ajutor  la 112, a îngrozit întreaga Europă, nu numai România.

“Să auzi vocea Alexandrei Măceşanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgenţă, doare şi îngrozeşte nu numai România, ci întreaga Europă. Adoptarea unor politici mai eficiente contra violenţei împotriva femeilor va trebui să fie mai mult în centrul acţiunii politice şi instituţionale europene. În numele Alexandrei şi al tuturor victimelor!”, a scris David Sassoli, pe contul său de Twitter.

O propunere legislativă privind modificarea Codului Penal în sensul că se pedepseşte doar cu detenţiune pe viaţă, nu şi cu închisoare de la 15 la 25 de ani, comiterea mai multor tipuri de infracţiuni de omor calificat, printre care prin cruzimi sau asupra a două sau mai multor persoane, a fost înregistrată miercuri la Camera Deputaţilor de către deputatul liberal de Alba, Florin Roman.

Acesta a susținut că depunerea proiectului de lege vine la solicitarea a peste 55.000 de români care au semnat o petiție on line pentru legea Alexandrei.

Miercuri a fost cea de-a șasea zi în care anchetatorii au făcut verificări minuțioase   la locuința lui Gheorghe Dincă. Surse din anchetă spun că spargerea unor ziduri şi a gropilor betonate în locuința și în curtea lui Dincă sunt aproape stabilite, însă, înainte trebuie adunate toate probele aflate la suprafață.

Se știe că în locuința lui Dincă sunt ridicati recent pereți, sunt făcute șanțuri, iar în curte sunt mai multe gropi cimentate.