Președintele Klaus Iohannis, la protestul antiPSD, susținut de USR. Mitingul nu este autorizat

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seara, în Piața Universității, în mijlocul manifestației contra proiectului de lege privind grațierea, manifestație susținută de partidul parlamentar USR.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat, duminică, în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale. Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare și este susținut de USR, partid ai cărui reprezentanți se află în mijlocul mulțimii de protestatari.

Protestatarii scandează, printre altele, ”PSD — ciuma roșie”, ”DNA — să vină să vă ia”, ”DNA — nu uita, noi suntem de partea ta”. Aceștia poartă pancarte cu mesaje precum ”Referendum pentru toți, să știm dacă suntem hoți”, ”Acasă e cald și bine, dar eu strig și pentru tine”. Manifestanții urmează să pornească, în jurul orei 18,00, în marș către Guvern.

Manifestația face parte dintr-o serie de mișcări de stradă anunțate, duminică, în mai multe orașe ale țării.

Klaus Iohannis a cerut, duminică, pe Facebook, retragerea proiectului legislativ privind grațierea, după ce, inișial, ceruse Ministerului Justiției, publicarea documentului pentru condultare publică.

Mitingul din Piața Universității nu a fost autorizat de Primăria Capitalei.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU