0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 5:49
No menu items!

Președintele Klaus Iohannis anunță consultările cu partidele

spot_img

Klaus Iohannis anunță, joi la ora 18.00, programul consultărilor pe care le va avea cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui nou premier. Conform unor surse politice, dacă PNL nu anunță, în urma negocierilor finale de azi, că poate forma o majoritate, Iohannis ar fi dispus să amâne consultările și în declarația de diseară, să facă apel la partide să rezolve criza politică.

Administrația Prezidențială a comunicat, joi, că “președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi, 4 noiembrie 2021, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă”.

Președintele este obligat, conform Constituției, să demareze consultări pentru a desemna un nou premier în urma depunerii mandatului de către Nicolae Ciucă. Ciucă a fost al doilea premier desemnat de Iohannis, în actuala criză politică.

Primul desemnat, președintele USR Dacian Cioloș, s-a prezentat în Parlament cu un guvern minoritar, dar nu a trecut de votul plenului.

Consultările vor fi, cel mai probabil, vineri, fiecare partid având la dispoziție între o jumătate de oră și o oră de discuții. Consultările vor fi efectuate cu PSD, PNL, USR, UDMR, AUR și Minorități.

Marilena Nedelcu