21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:21

VIDEO / Preşedintele Iohannis şi omologul polonez, prezenți la Exerciţiul Justice Sword 21 de la Poligonul Smârdan

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul polonez, Andrzej Duda, participă, marţi, în comuna Smârdan, judeţul Galaţi, la exerciţiul militar multinaţional “Justice Sword 21”. De luni, în România a început cel mai mare exercițiu NATO din Europa, din ultimii 25 de ani, menit să testeze capacitatea de apărare a armatei române în cadrul unui „scenariu fictiv”.

Cei doi şefi de stat vor participa la Ziua distinşilor vizitatori cu ocazia exerciţiului militar “Justice Sword 21”, care se desfăşoară la Poligonul Smârdan.

Polonia a venit cu forţele şi mijloacele tehnice desfăşurate în ţara noastră în cadrul Prezenţei Adaptate de pe Flancul Estic aliat, din structurile Brigăzii multinaţionale NATO de la Craiova.

Justice Sword 21/Steadfast Defender 21 este un exercițiu tactic, de tip LIVEX (exercițiu tactic întrunit, cu trageri reale), conectat la DACIA 21 LIVEX, care folosește un scenariu fictiv și are ca principal scop îmbunătățirea capacității de a planifica, conduce și desfășura acțiuni de luptă în context multinațional.

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, se află într-o vizită oficială în ţara noastră, la invitaţia lui Klaus Iohannis.