19.1 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 2:08

Președintele intervine în scandalul din coaliție. Prea târziu

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, prima reacție după izbucnirea crizei guvernamentale, criticând colaborarea dintre USR-PLUS și AUR pentru semnarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Klaus Iohannis este de părere că prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

”Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele cere USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor “gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”.

                                                                                                                   Adina Silav