-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 3:56
No menu items!

Președintele Franței, întâlniri strategice cu liderii occidentali. David Cameron s-a recules la Bataclan

spot_img

Presedintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron s-au recules luni dimineața la Batlacan, sala de concerte din Paris vizată de atentatele jihadiste de pe 13 noiembrie, au anunțat serviciile lor de presă, citate de AFP.

Potrivit presedinției franceze, fiecare din cei doi lideri a depus un trandafir în fața sălii unde cel puțin 89 de persoane au fost ucise, printre care și un britanic. “Președintele Hollande și cu mine, împreună la Batlacan“, a postat David Cameron pe Twitter, publicând și o fotografie.

Premierul britanic David Cameron se află într-o vizită la Paris, pentru a discuta cu președintele francez Francois Hollande despre lupta împotriva terorismului și despre situația din Siria.

Marți, Francois Hollande va merge la Washington pentru discuții cu președintele Barack Obama. Miercuri, președintele francez se va întâlni la Paris cu Angela Merkel, iar joi va merge la Moscova unde va discuta cu Vladimir Putin despre coordonarea raidurilor franceze și rusești asupra pozițiilor jihadiste din Siria.

Pe de altă parte, port-avionul francez Charles de Gaulle, trimis în estul Mediteranei, este folosit începând de luni de avioanele de luptă franceze care atacă baze din Siria ale Stat Islamic.

Raidurile vor fi parte a campaniei intensificate după atentatele din 13 noiembrie.

foto: twitter