20.4 C
București
marți, 11 mai 2021 - 14:25

Președintele CSM, apel în scandalul “DNA”: “Urgentați procedurile legale, pentru a reda cetățeanului încrederea în Justiție!”

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Simona Marcu, a cerut, miercuri, instituțiilor judiciare să urgenteze procedurile (verificările și investigațiile – n.r.) derulate în scandalul legat de practicile abuzive ale DNA. 

Îmi exprim profunda îngrijorare cu privire la potențialul acestei situații de a afecta credibilitatea organelor judiciare si independența justitiei. Încrederea cetățeanului în Justiție se construiește. Instituțiile mass-media au un rol major în informarea generală, dar responsabilitatea în clarificarea problemelor revine doar statului, prin instituțiile judiciare. Președintele CSM solicită tuturor instituțiilor din sfera judiciară, ca în limitele legale, să urgenteze aceste proceduri, pentru redarea încrederii cetățeanului în actul de justiție. Ministerul Public, DNA și Inspecția Judiciară au un rol deosebit de important. CSM asigură opinia publică de faptul că e în măsură să gestioneze și să decidă în toate ipotezele care pot rezulta, cadrul mecanismului prevăzut de lege”, a spus Simona Marcu.

R.D.