12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:04
No menu items!

Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti pentru PNRR, după Congresul PNL

spot_img

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni la Bucureşti în 27 septembrie, a anunțat, vineri, Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei.CE va încheia în câteva zile evaluarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus de România.

”Pot confirma că finalizăm evaluarea Planului de Redresare depus de România si că vom încheia acest proces în următoarele câteva zile. Preşedintele Comisiei Europene va vizita Bucureştiul în 27 septembrie, astfel că vom oferi mai multe detalii chiar înainte de această dată. Ne aşteptăm ca analiza planului să fie finalizată până atunci”, a declarat Dana Spinanţ într-o conferință de presă.

Vizita are loc la două zile după Congresul PNL din 25 septembrie, unde va fi aleasă noua conducere a partidului.

Iniţial, vizita era aşteptată în 24 septembrie, înaintea Congresului PNL. Eurodeputatul Gheorghe Falcă anunțase că banii din PNRR nu sunt în pericol din cauza crizei politice de la București, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmând să ajungă în România pentru că a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență.

„Pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziţie aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse şi în acelaşi timp cu dorinţa de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare”, a declarat, la RFI, Gheorghe Falcă.

Conform Comisiei Europene, 18 state au deja aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar 12 dintre acestea au primit primele tranşe de bani pentru proiectele de investiţii. Este vorba despre Grecia, Letonia, Cipru, Danemarca, Germania, Franţa, Spania, Lituania, Italia, Belgia, Luxemburg şi Portugalia.

                                                                                                                    Adina Silav