19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:52
No menu items!

Președintele Colegiului Medicilor București, consternat de situația de la Spitalul Foișor: „Extrem de regretabil”, „O pată pe sistemul de sănătate”

spot_img

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti Cătălin Poiană a avut un mesaj extrem de dur după scandalul monstru de la Spitalul Foișor generat de evacuarea în plină noapte a pacienților. Poiană consideră că cele petrecute vineri seară pot avea ca efect încrederea românilor în sistemul medical. „E anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate.”

Președintele Colegiului Medicilor: Un caz extrem de regretabil

”Stimaţi decidenţi, stimaţi colegi, Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foişor în această perioadă de criză, ci modul de implementare! Situaţia pacienţilor evacuaţi în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” reprezintă un caz extrem de regretabil.

Chiar dacă contextul epidemiologic din Bucureşti a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general.
Înţeleg şi ştiu că situaţia este extrem de dificilă cu numărul de pacienţi infectaţi cu SARSCoV-2 în Bucureşti, dar dacă soluţia analizată a fost cea de evacuare a Spitalului Foişor, evacuarea trebuia mult mai bine gestionată şi coordonată de toţi cei implicaţi în această procedură.

Este extrem de important să creştem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoţii colective după ce vedem pacienţi transferaţi în salvări şi maşini personale, unii abia operaţi, transportaţi prin mijlocul unor protestatari în miezul nopţii”, notează Cătălin Poiană.

Mesaj pentru politicieni: ” Nu vă folosiți de acest episod dramatic”

În mesajul său, președintele Colegilor Medicilor are un apel și către politicieni „”să lase declaraţiile politice şi să nu folosească un astfel de episod dramatic şi dificil în mod populist, ci să se implice fiecare în dezvoltarea de soluţii concrete care să ajute real sistemul medical românesc”, mai spune Cătălin Poiană.