21.6 C
București
luni, 29 mai 2023 - 22:49
No menu items!

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, eliberat sub control judiciar

spot_img

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost pus în libertate, miercuri, de magistraţii Curţii de Apel Bacău, care au decis eliberarea acestuia „de îndată” şi cercetarea sub control judiciar. Decizia e definitivă.

Ionel Arsene va fi cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă în care nu are voie să desfăşoare activităţi politice, potrivit deciziei magistraţilor.

Arsene a contestat, săptămâna trecută, decizia judecătorilor Tribunalului Neamţ, care au respins cererea sa de schimbare a măsurii arestului preventiv, iar Curtea de Apel Bacău a decis, miercuri, să îi dea dreptate.

Tot Curtea de Apel Bacău a decis, la sfârşitul lunii ianuarie, admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa de fond a decis iniţial plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Intervenţia nu şi-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

Andrei Tudor