27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 20:42
No menu items!

Președintele CJ Ilfov: „Metroul va fi extins. Încercăm că creăm cât mai multe legături între orașele din regiune”

spot_img

Liniile de metrou vor fi extinse în Ilfov, în timp ce investițiile în tot ce înseamnă rețeaua de transport din regiune sunt în linie dreaptă, a anunțat, marți, președintele Consiliului Județean (CJ) Ilfov Hubert Thuma, în cadrul dezbaterii „Infrastructura şi mobilitatea în regiunea Bucureşti-Ilfov. Interconectarea Bucureştiului cu infrastructura rutieră naţională”, organizată de PNL la Palatul Parlamentului. „Vom încerca să creăm cât mai multe legătruri între Bucureşti şi Ilfov, astfel încât să decongestionăm traficul din Bucureşti”, a explicat Thuma. El a criticat perioada guvernării USR, în care investițiile în transportul public în regiune au fost blocate. 

„Regiunea Bucureşti-Ilfov a fost tot timpul, cel puţin în ultimii 20 de ani, subfinanţată, în privința investiţiilor în infrastructură. (…)Una dintre soluţiile pe care o implementăm acum (pentru o mai bună interconectare a localităților – n.r.) vizează drumurile radiale. Iniţial au fost 10 drumuri radiale, cu două sensuri giratorii, au rămas 8. Pentru două dintre ele am semnat deja proiectarea, pentru alte două vom semna în această lună”, a spus preşedintele CJ Ilfov.

Hubert Thuma a explicat că „orice investiţie în infrastructura mare aduce cu ea dezvoltare economică şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor care pot începe să folosească transportul în comun, cum ar fi metroul”. El a precizat că liniile de metrou vor fi extinse în Ilfov.

„Din păcate, guvernarea USR, perioada în care (cei de la USR – n.r.) au avut Ministerul Transporturilor, a fost nocivă pentru noi (locuitorii din Ilfov – n.r.) pentru că au blocat investiţiile în Ilfov, în metroul spre aeroport. Dar acum am depăşit acest moment şi suntem în linie dreaptă”, a mai arătat președintele CJ Ilfov.

El a precizat că 80 de milioane de euro au fost investiți în acest an în drumurile judeţene din Ilfov. „Vom încerca să creăm cât mai multe legătruri între Bucureşti şi Ilfov, astfel încât să decongestionăm traficul din Bucureşti”, a conchis președintele CJ Ilfov. 

Raluca Dan