13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:56
No menu items!

Președintele Cehiei își îndeamnă cetățenii să-și cumpere arme pentru a se apăra de teroriști

spot_img

Președintele Republicii Cehe, Milos Zeman, a declarat, în cadrul unui interviu, că singura soluție contra terorismului este eliminarea cauzei – deportarea migranților neacceptați – iar, între timp, cetățenii trebuie să fie înarmați și gata să se apere pe ei înșiși și pe alții.

Exprimându-și îngrijorarea pentru castelul antic din Praga – reședința președintelui și o atracție turistică majoră – pentru gara din capitala cehă sau pentru metrou,care ar putea fi ținte teroriste, Miloš Zeman a sugerat o serie de schimbări de politică pentru a ajuta la apărarea națiunii.

Cu toate că, înainte de recentele atacuri teroriste comise în principal de musulmani migranți, președintele Cehiei a fost împotriva proliferării armelor de foc, el a declarat în interviul pentru cotidianul praghez Blesk că cetățenii ar trebui să ia în considerare purtarea de pistoale în public. Precizând că deja i-a cumpărat soției sale un pistol, el a declarat că „cetățenii ar trebui să se înarmeze împotriva teroriștilor. Și eu recunosc sincer că m-am răzgândit, pentru că mai înainte am fost împotriva deținerii prea multor arme. După aceste atacuri, nu mai cred”. Președintele ceh consideră că, dacă spectatorii de la Bataclan aveau arme la ei ar fi fost mai puține victime.

Comparând situația cu cea din Israel, unde „aproape fiecare om se plimbă cu o mitralieră pe umăr”, Zeman spune că toți cei care deja „dețin în mod legal arme” și au trecut deja prin controale riguroase de securitate ar trebui să aibă permisiunea să continue să facă acest lucru.

Președintele Zeman recunoaște că cei care nu poartă la ei arme de foc, fiind posibil să le dețină doar în scopuri sportive, se pot simți ciudat sau inconfortabil să le aibă zilnic la ei, dar este spre binele lor. „Acești oameni vor trebui să se obișnuiască cu faptul că arma lor nu poate fi ascunsă într-un dulap la domiciliu. Nu mă refer la mitraliere, ci la un pistol, de exemplu. Și aacesta, în cazul în care este necesar, va trebui să fie gata pentru o situație în care trebuie să fie utiliza”.

Președintele ceh a spus că poporul său a trebuit să-i expulzeze pe solicitanții de azil respinși, tocmai pentru a proteja națiunea, referindu-se la cazurile în care migranții care nu au fost acceptați au decis să se răzbune. Un astfel de azilant a fost sinucigașul cu bombă din Germania, în luna iulie, care a încercat să ucidă mai mulți oameni la un festival de muzică.

Emanuel Stan