12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:22

Președintele CCR: “Acuma am aflat și noi cine era organul acesta specializat care făcea interceptările”

spot_img

Preşedintele Curţii Consţituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat joi că lumea nu se va dărâma după decizia CCR, iar cei care au comis ori comit faptele penale nu vor scăpa nepedepsiți. „Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările”, a adăgat Zegrean.

”Nimeni din cei care au făcut fapte penale nu va scăpa de pedeapsă datorită acestei decizii. Ce a fost până la data deciziei rămâne bun făcut. Ce va fi de la decizie încolo este altceva. Şi de la decizie încolo nu se schimbă lumea, nu se dărâmă lumea. Urmărirea penală se va face de cei care trebuie să facă urmărirea penală, adică procurorii şi poliţia judiciară. Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte – «şi alte organe specializate ale statului»  – pentru că nu se înţelegea nimic. Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările”, a declarat Augustin Zegrean.

Potrivit acestuia, “numai cel care în dosarul căruia s-a pronunţat decizia poate să facă revizuire sau cei care aveau deja invocată o excepţie de neconstituţionalitate, restul nu mai pot să facă”.

Curtea Constituţională a României a motivat miercuri decizia prin care i se interzice SRI să desfăşoare activităţi de supraveghere tehnică în dosare penale.

R.D.