21.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024 - 16:21
No menu items!

Președintele Austriei îl critică pe Nehammer: România și Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen. Sunt îngrijorat de reputația noastră

spot_img

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, spune că România și Bulgaria sunt pregătite pentru spațiul Schengen. El l-a criticat pe cancelarul austriac Karl Nehammer pentru decizia de bloca aderarea, afirmând că atitudinea guvernului de la Viena afectează „reputația Austriei”.

„România și Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen. Sunt îngrijorat de reputația Austriei în fața partenerilor noștri europeni”, a declarat președintele austriac Alexander van der Bellen într-o conversație cu reprezentantul permanent al UE în Austria, Martin Zellmeier, conform Kleine Zeitung, citat de bulgaria.posten.com.

„Desigur, trebuie să știm cine intră în UE și Austria, cine solicită azil. Și, desigur, UE trebuie să-și controleze frontierele externe”, a spus Van der Bellen.

Van der Bellen s-a referit și la nemulțumirea mediului de afaceri în legătură cu decizia guvernului austriac.

„Când companii cunoscute din Austria care activează cu succes în România spun că sunt preocupate de politica actuală austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios. Este vorba despre comenzi reale, vânzări reale și locuri de muncă reale. Atât în România, cât și aici, în Austria. În acest sens, sper că o soluție poate ajuta în curând la calmarea situației”, a transmis Van der Bellen.

                                                                                                              Adina Silav