12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 14:31
No menu items!

Președintele AEP: Votul prin corespondență a fost un eșec. Vor fi din nou cozi la secțiile din străinătate

spot_img

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituletu-Buica, nu este multumit de cum a decurs votul prin corespondenta. Mai mult, îl consideră un eșec in conditiile in care doar 41.000 de persoane si-au manifestat interesul de a vota in acest mod.

“Nu sunt multumit de votul prin corespondenta. Am spus de foarte multe ori, votul prin corespondenta credeam ca are un succes, a fost un esec, indiferent de cat de mult am informat noi cetatenii, indiferent de cate deplasari am facut acolo in strainatate in a informa cetatenii, 41 de mii de cereri nu sunt multumitoare.

La acest moment, deja 17.000 de voturi s-au intors, suntem intr-un proces continuu, dar nu este satisfacator. Cred ca daca s-ar fi introdus si s-ar introduce si pentru tara si in strainatate cetatenii ar fi mai implicati sa voteze prin corespondenta”, a explicat într-o conferință de presă  Constantin-Florin Mituletu-Buica.

Președintele AEP a mai spus că și la aceste alegeri se vor forma cozi la secțiile de votare, în special duminica, deși anul acesta este prima oară cînd procesul electoral se întinde pe trei zile. 

El a mai precizat ca, daca nu vor fi buletine de vot suficiente in strainatate, atunci exista posibilitatea tiparirii altora in cadrul sectiilor de votare unde ar aparea aceste probleme.

“Sunt peste patru milioane de buletine de vot pentru strainatate. In turul al doilea, daca nu vor fi buletine de vot suficiente si in turul intai, exista posibilitatea acolo unde se intampla sa fie tiparite de catre sectiile de votare, astfel incat sa ne asiguram ca exista posibilitatea ca orice cetatean sa exercite dreptul la vot”, a explicat Constantin-Florin Mituletu-Buica.