21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 12:30
No menu items!

Președinta completului care a decis adopția din Mehedinți, soția șefului procuroarei care a târât-o pe micuță (presă) / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Soţul preşedintei de complet care a luat decizia de adopţie internaţională în cazul Sorinei este bunul prieten şi fostul şef al lui Dănuţ Volintiru, în prezent şeful Secţiei I a DNA, arată jurnalista Sorina Matei care continuă seria dezvăluirilor legate de acest caz, pe pagina de Facebook „Presa Curată”. 

După aproape 7 ani de condus PCA Craiova, procurorul Lăloianu, soţul judecătoarei, a devenit adjunct al PCA Craiova, şi şeful direct al procuroarei Piţurcă.

În trecut, în structura de conducere a PCA Craiova, aceeaşi funcţie ocupată acum de procuroarea Maria Antoaneta Piţurcă a fost ocupată şi de Dănuţ Volintiru

Informaţiile publicate de Sorina Matei sunt următoarele:

Procurorul Constantin Lăloianu de la PCA Craiova, soţul Luciei Maria Lăloianu, preşedintele de complet al Curţii de Apel Craiova care a dat decizia definitivă de admitere a adopţiei internaţionale în cazul micuţei Sorina, întorcând astfel decizia de fond a Tribunalului Mehedinţi, dată cu doar 2 luni înainte, este bunul prieten al lui Dănuţ Volintiru, Secţiei I a DNA, învestit recent de CSM a procuror şef al Secţiei de combatere a Corupţiei.

Potrivit mai multor surse din Justiţie, relaţia de prietenie dintre procurorul Constantin Lăloianu şi Dănuţ Volintiru este veche, având în vedere că procurorul Constantin Lăloianu, soţul şefei de complet în cazul Sorinei, a fost chiar şeful lui Dănuţ Volintiru atunci când acesta activa la PCA Craiova.

Dănuţ Volintiru, în prezent şeful Secţiei I a DNA, a fost în trecut, şeful Secţiei de Urmărire Penală din PCA când Lăloianu era procuror general al PCA, aşadar chiar pe locul ocupat acum de procuroarea Maria Antoaneta Piţurcă.

Surse din Justiţie susţin că ulterior având în vedere şi relaţia de prietenie dintre Volintiru şi Lăloianu, după ce lui Constantin Lăloianu i-a expirat mandatul de procuror general al PCA Craiova, acesta a devenit adjunct al acestei structuri, funcţie pe care o ocupă şi în prezent, fiind şeful direct al procuroarei Piţurcă, cea care a ridicat-o la percheziţie şi târât-o pe asfalt pe micuţa Sorina.

După ce a condus aproape 7 ani PCA Craiova, Constantin Lăloianu, soţul judecătoarei, a devenit anul acesta, chiar în urmă cu câteva luni, adjunct al structurii, făcând practic un schimb de funcţii de conducere. Vechea sa adjunctă, Tena Tulitu, a devenit procurorul general al PCA Craiova, iar Lăloianu a devenit din procuror general al PCA adjunct.

Înainte să ajungă în structura DNA Centrală, Dănuţ Volintiru a fost şeful DNA Târgu Jiu timp de 2 mandate, fiind de loc din Târgu Jiu.

Mai multe detalii AICI. 

„Independenţa, echidistanţa, imparţialitatea” actului de Justiţie în cazul micuţei Sorina: PREŞEDINTA COMPLETULUI DE JUDECATĂ care A DECIS ca fetiţa să fie dată în adopţie internaţională familiei din SUA ESTE SOŢIA ŞEFULUI DIRECT AL PROCUROAREI CARE A LUAT-O CU FORŢA printr-o percheziţie din casa celor care au crescut-o şi a târât-o pe asfalt, titrează  juurnalista Sorina Matei, pe pagina de Facebook „Presa Curată”.

Astfel, potrivit dezvăluirilor de pe „Presa Curată”, pe 18 februarie, Tribunalul Mehedinţi a decis ca fetiţa să rămână la familia care a crescut-o, respingând cererea de adopţie internaţională.

Decizia tribunalului Mehedinţi a fost întoarsă total de decizia Curţii de Apel Craiova, pronunţată pe repede înainte, după 2 luni şi un pic, pe 23 aprilie 2019. Asftel, un complet de judecată din 3 judecătoare, condus de preşedinta de complet judecător Lucia Mariana Lăloianu, a decis definitiv ca fetiţa să fie dată spre adopţie internaţională familiei din SUA.

„Supriza apare când constatăm cine este preşedinta de complet din Curtea de Apel Craiova care a decis aşa ceva, întorcând decizia Tribunalului Mehedinţi în cazul fetiţei”, scrie Sorina Matei.

Preşedinta de complet care a luat decizia este Lucia Mariana Lăloianu, chiar soţia procurorului general al Parchetului Curţii de Apel Craiova, Constantin Lăloianu, reînvestit în această funcţie de Secţia pentru Procurori a CSM începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Constantin Lăloianu nu este numai soţul preşedintei de complet care a luat decizia în privinţa fetiţei, este chiar şi şeful direct al procuroarei, Maria Antoaneta Piţurcă, şefa secţiei de urmărire penală din Parchetul Curţii de Apel Craoiva, cea care a luat mandat de percheziţie şi vineri a ridicat fetiţa cu forţa într-o procedură penală din casa oamenilor care au crescut-o, a târât-o pe asfalt şi a băgat-o într-o maşină privată a celeilalte părţi implicate.

Pot să vă mai spun că şeful procuroarei, soţ al preşedintei de complet care a dat decizia în cazul fetiţei, Constantin Lăloianu s-a ocupat în trecut inclusiv de dosarele lui Bercea Mondial.

Aşadar, CSM (secţia de judecători şi secţia de procurori) şi procurorul general, Bogdan Licu, ar trebui să verifice şi să ancheteze cu celeritate- adică rapid- dacă în cazul micuţei, pe viaţa acestui copil, actul de Justiţie a fost înfăptuit cu respectarea principiilor care guvernează Justiţia, respectiv independenţă, echidistanţă, imparţialitate.

Documentele doveditoare pot fi consultate AICI