1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 22:40
No menu items!

Președinta Comisiei Europene vorbește despre vaccinarea obligatorie. Rafila: “Eu aș fi puțin mai reținut”

spot_img

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că “vaccinarea trebuie să fie un act voluntar”. El a fost fost întrebat de un reporter despre declarația președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind posibilitatea introducerii obligativității vaccinării anti-COVID.

“Sunt tot felul de discuții. Eu aș fi puțin mai reținut. Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. Și mai este un lucru, trebuie să vedem, mai ales în contextul emergenței acestei noi tulpini, care este eficacitatea vaccinării“, a declarat ministrul Sănătății, miercuri.

“Totdeauna eu am pledat pentru vaccinare și acum pledez în continuare și avem acest prilej să facem din nou apel la toată lumea dacă dorește să aibă sărbători în liniște, în siguranță, să-și vaccineze în primul rând persoanele vârstnice și pe cei care au boli cronice în familie”, a mai adăugat Rafila.

În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, aici cred că sunt destul de multe discuții și până la urmă, cu toate că sunt încă discuții în interiorul unora dintre statele membre, această decizie nu cred că a fost încă adoptată de parlamentele respective. Sunt discuții în momentul de față”, a conchis ministrul.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, miecuri, că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității  vaccinării împotriva COVID-19, ca răspuns la răspândirea rapidă a noii tulpini Omicron, în țările din blocul comunitar.

R. Dan