18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:04
No menu items!

Presa israeliană: Liderul Hamas ucis la Beirut era numărul 1 pe lista de ținte a agenției de securitate Shin Bet

spot_img

Saleh al-Arouri, liderul adjunct al Hamas ucis în afara Fâșiei Gaza, a fost ținta numărul unu a unei unități speciale a Shin Bet înființată pentru a viza agenții Hamas din străinătate, a afirmat Amir Bohbot, corespondent militar al publicației Walla!, citat de Jerusalem Post.

Bohbot a scris pe X/Twitter că agenția de securitate internă a Israelului a devenit mai activă în operațiunea generală împotriva organizației palestinene Hamas, fie că este vorba de Fâșia Gaza, Cisiordania sau în alte state.
Șeful Shin Bet, Ronen Bar, a vorbit recent despre problema extinderii responsabilităților Shin Bet și despre intenția agenției de a ajunge la toți liderii Hamas oriunde în lume, inclusiv în Liban.
Până în prezent, IDF a negat responsabilitatea pentru asasinatul de la Beirut, care a ucis alte cinci persoane în afară de al-Arouri.
Acesta nu este primul asasinat al unui oficial Hamas în Liban, presupus a fi condus de Shin Bet. La începutul lunii noiembrie, s-a raportat că Khalil Hamed al-Kharraz, șeful adjunct al Brigăzilor Qassam ale Hamas în Liban, a fost ucis ”de mâna sionistă perfidă din sudul Libanului”, potrivit unei declarații a organizației palestinene.
În ultimii doi ani, Shin Bet a insistat să preia inițiativa acțiunilor împotriva Hamas pe teritoriul Libanului, în contextul în care serviciul special pentru acțiuni externe al Israelului este Mossad-ul.

V. Bârleanu