7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:34
No menu items!

Presa internațională, despre al doilea incendiu mortal într-un spital Covid românesc

spot_img

Incendiul de la Matei Balș a făcut înconjurul lumii, după ce principalele agenții de știri au preluat subiectul. Toate știrile fac referire la rolul cheie pe care această instituție sanitară îl are în arhitectura reacției naționale la pandemie, dar și la faptul că este al doilea incendiu mortal, în trei luni, într-un spial românesc ce se lupta cu pandemia.

Euronews: Autoritățile din România spun că un incendiu la un spital cheie din București, care tratează și pacienți cu COVID-19, a ucis cel puțin patru persoane și a rănit alte persoane. Incendiul a izbucnit vineri devreme la parterul spitalului din București. (…) Câteva ore mai târziu, balcoane carbonizate au putut fi văzute la spitalul Matei Bals, unde autoritățile sanitare au organizat începutul eforturilor de vaccinare ale României. (…) În noiembrie, spitalul, cunoscut și sub denumirea de Institutul Național de Boli Infecțioase, a apărut pe primul loc în România atunci când au fost publicate online imagini care arătau secții supraaglomerate și pacienți care trebuiau tratați pe coridoare din cauza unui aflux de cazuri COVID-19.

Reuters: Un incendiu a ucis patru persoane la un spital COVID-19 din capitala României, București, vineri devreme și alți 102 pacienți au fost evacuați, au spus oficialii. (…) O investigație privind cauza incendiului este în desfășurare.

Asociated Press: Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un incendiu la un spital din București, utilizat pentru tratarea pacienților cu COVID-19, la doar trei luni după ce un alt incendiu din spital a ucis 10 persoane la nord de capitala României. Incendiul a izbucnit vineri devreme la Spitalul Matei Bals din București, unul dintre cele mai mari din oraș.