18.5 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 16:45

Presa internațională: Simona Halep a fost perfectă!

Portalul italian oktennis.it a lăudat prestaţia jucătoarei Simona Halep în meciul de miercuri cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, scor 6-2, 6-2, din sferturile de finală de la Roland Garros, notând ”pe Suzanne Lenglen am văzut o Halep perfectă”.

halep_victorie

Pe Suzanne Lenglen am văzut o Halep perfectă. Un dublu 6-2 cu Svetlana Kuzneţova şi românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Nu ştim cum s-ar fi putut încheia meciul dacă rusoaica nu acuza dureri la coapsă la finalul primului set. Nu am putut asista la o partidă echilibrată, aşa cum a fost cea de la Stuttgart. Astăzi am admirat-o pe Simona Halep şi geometria ei impecabilă. Simona a dominat terenul, iar Kuzneţova a fost nevoită să rămână în spatele liniei de fund. Epilogul era inevitabil. Unicul moment de panică pentru Halep a fost când a servit pentru a câştiga meciul, când a comis trei duble greşeli. Românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam, dar nimic nu e încheiat. În semifinale o va întâlni pe Andrea Petkovici şi Halep porneşte favorită,

a scris oktennis.it.

Cotidianul L’Equipe notează că Halep a făcut o demonstraţie “de măiestrie tactică”.

În sferturile din Australia, Simona Halep s-a lichefiat. La Paris, cu o încredere din ce în ce mai mare, românca şi-a arătat nivelul. Jucătoarea de pe locul 4 WTA, cel mai bine clasată sportivă încă în cursa pentru titlu, ea a făcut o demonstraţie de măiestrie tactică în faţa Svetlanei Kuzneţova. Cea care va fi numărul 3 mondial în cazul în care va juca finala la Paris, a căpătat aerul unei favorite pentru titlu şi continuă să impresioneze lumea. Să subliniem că a intrat în Top 10 abia în ianuarie. La 22 de ani, ea şi-a luat zborul şi va fi nevoie de o mână foarte fermă şi de un joc «buldozer» pentru a o împiedica să scrie o pagină foarte frumoasă în tenisul românesc,

menţionează jurnalul francez.

Le Parisien scrie că Halep este “jucătoarea în formă” şi îşi confirmă ascensiunea cu această semifinală de la Roland Garros.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

Pentru un loc în finală, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28.

Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportivă din România care se califică în semifinelele unui turneu de Grand Slam după performanţa similară reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

S.M.