14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 4:28

Presa din Bulgaria: Cetățean român suspectat de legături cu Statul Islamic, căutat de poliția bulgară. UPDATE

spot_img

 politie bg

Update 18.07

Site-ul Sofia Globe a publicat o copie a unui act de identitate care se presupune că aparține suspectului român. La sexul persoanei se precizează M (masculin), însă CNP-ul începe cu cifra 2, ceea ce indică probabilitatea unui fals.

popescu-crop

Măsurile de securitate din Bulgaria au fost întărite în locurile publice sau unde sunt programate evenimente, dupa apariția unor informații informatii potrivit cărora politia caută două persoane suspectate de legături cu organizația teroristă Statul Islamic, a informat televiziunea bulgara bTV, citată de agenția Novinite.

Poliția bulgară îl caută pe cetățeanul român Mimo Popescu și pe Ezida Elham, franțuzoaică de origine iraniană.

Fotografiile celor doi au fost trimise direcțiilor regionale de politie din tara. Poliția a ridicat nivelul de supraveghere din puncte importante de transport – aeroporturi, gări și stații de autobuz. De asemenea, la vama Giurgiu-Ruse, autoritățile bulgare controlează cu atenție toate autovehiculele care intră în Bulgaria. Autoritățile nu cunosc modul în care cei doi au intrat în Bulgaria.

Autoritățile bulgare au primit datele despre cei doi posibili teroriști, ca parte a schimburilor de informații cu o agenție de securitate dintr-o țară parteneră, potrivit sursei citate.