29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:19
No menu items!

Presa de stat din Rusia anunță că Vladimir Putin NU se va întâlni cu Volodimir Zelensky

spot_img

Președintele Vladimir Putin nu se va întâlni, deoacmdată cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelensky, anunță  Interfax. Jurnaliștii ruși mai apreciază că discuțiile de pace dintre cele două țări nu au avansat încă suficient.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat, luni, că Rusia nu vede „evoluția” pe care o dorește de partea ucraineană.

„Probabil gradul de progres în negocieri nu este cel pe care ni l-am dori”, a declarat Dmitri Peskov.

Oficialul a refuzat să dea alte detalii despre negocierile celor două țări, menționând doar că o întâlnire între cei doi președinți ar putea avea loc doar dacă echipele de negociere ajung, până atunci, la un acord asupra unui tratat de pace.

„Până acum, nu s-a făcut niciun progres semnificativ. Ei ( președinții) pur și simplu nu vor avea nimic de rezolvat, nu există acorduri pe care să le poată rezolva”, a adăugat el.

Volodimir Zelensky i-a cerut public lui Vladimir Putin, de mai multe ori, să se întâlnească față în față pentru a negocia. La sfârșitul săptămânii tyrecute, președintele Turciei, Recep Erdogan, a anunțat că a vorbit cu Vladimir Putin pentru a-i spune că se oferă să găzduiască o întâlnire între acesta și Zelenski.

E. Stan