19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 8:42
No menu items!

Prepară acasă pasta ta de dinți

spot_img

pasta de dinti

Cea mai sănătoasă pastă de dinți o putem prepara acasă cu ajutorul a doar patru ingrediente naturale care ne vor ajuta să avem dinți mai albi, cu mai puține carii și gingii care nu sângerează, potrivit biolandia.ro.

 Ingredientele necesare, pe care le putem achiziționa din comerț sunt:

bicarbonat de sodiu care este un agent de curățare ușor abraziv, dar mai scăzut decât al oricărei paste de dinți din comerț.

unt de cocos pentru a transforma amestecul într-o pastă, dar și pentru proprietățile sale antibacteriene. Se găsește în supermarketuri.

ulei esețial de mentă pentru aromă, dar poți adăuga și alte arome, de exemplu de lămâie. Se poate cumpăra din magazinele de tip plafar.

xylitol – un îndulcitor natural care ajută la prevenirea cariilor împiedicând dezvoltarea bacteriilor nocive și crescând numărul bacteriilor sănătoase din gură. Poate fi achiziționat din magazinele naturiste.

Mod de preparare:

Se amestecă 2 părți bicarbonat de sodiu cu 1 parte unt de cocos la temperatura camerei  și apoi se adaugă xylitol și uleiul esențial câte puțin până ne place gustul obținut. Se amestecă până se ajunge la consistența unei paste dense și, în cazul în care e prea groasă, se mai adaugă unt de cocos. Se va păstra într-un borcan cu capac la temperatura camerei și se va folosi ca o pastă de dinți obișnuită.

C.A.