7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:42
No menu items!

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Magistrații au respins cererea de arestare. Alte 5 victime au depus plângeri penale

spot_img

Tribunalul București a respins cererea procurorilor de arestare a preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală cu o enoriașă. Preotul, care nu mai are voie să oficieze slujbe, rămâne sub control judiciar. 

Preotul s-a prezentat, luni, în fața instanței, dar nu a făcut nicio declarație.

„Respinge ca neîntemeiate contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 și de inculpatul Alexa Visarion”, a decis, luni, Tribunalul Capitalei.

Visarion Alexa este acuzat că a agresat sexual o femeie din sectorul 6, chiar în timpul unei spovedanii, în luna aprilie a acestui an. Enoriașa a înregistrat convorbirile cu preotul și a depus plângere penală la câteva luni după incident. Stenogramele arată că preotul a atins-o în zone intime chiar în timpul unei spovedanii și o hărțuia constant, prin mesaje, cerându-i „să nu se răzbune”.

După mediatizarea cazului, alte cinci femei s-au hotărât să depună plângere la poliţie împotriva preotului care le-ar fi abuzat sexual în ultimii ani, au afirmat surse judiciare pentru Digi24.

Patriarhia a anunțat, imediat după apariția publică a cazului, că Visarion Alexa a recunoscut în fața unei comisii a Arhiepiscopiei faptele de agresiune sexuală, astfel că a fost suspendat de la a sluji și a fost retras din funcția de paroh.

M. Nedelcu