35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:39

Preot: Mesajul melodiei „The Day We Die” este perfect ortodox

spot_img

Un tânăr preot din București încearcă să pună capăt acuzațiilor lansate în spațiul public prin care concertul din Colectiv a fost etichetat drept satanist, precum și melodia „The Day We Die” a trupei Goodbye to Gravity.

Preotul Mihai Andrei Aldea este de părere că, de fapt, versurile melodiei cântate în clubul Colectiv sunt total ortodoxe și nu au nicio legătură cu satanismul. Preotul a scris pe pagina sa de Facebook chiar că îi place mult melodia și mesajul acesteia.

Patriarhul Daniel a criticat prezența tinerilor în Colectiv, spunând că mai bine veneau la biserică, decât să meargă în club. „Să vină lumea la biserică, nu la club”, a spus conducătorul Bisericii Ortodoxe Române chiar la înmormântarea femeii de serviciu din Colectiv.

Mihai Andrei Aldea

Şi, ca să pun capac la ticăloşia şi nepriceperea mea, mărturisesc public, sus şi tare, faptul că nu am izbutit să văd unde ar fi satanistă melodia The day we die. Dimpotrivă, dincolo de stilul vocal – pe care îl înţeleg, dar care îmi este incomod – cântecul are un subiect perfect ortodox: nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua în care ne vom da bătuţi şi vom accepta să devenim numere, vom accepta să fim sclavii sistemului, este ziua în care vom muri. Mi-a plăcut mesajul acestui cântec! Foarte mult!

Iar comentariile pe temă ale unora – privitoare la „premoniţia” din această melodie – ţin de o boală cumplită a datului cu părerea despre ceea ce nu ştim. Bârfă, şuşana, prostie. Ca şi cele despre presupusa „petrecere satanistă” de la Colectiv şi altele asemenea, toate bazate pe „auzenii”

Mihai Andrei Aldea
preot

Olimpia Diaconiuc