„Premoniție”. Desemnat pe 13, Orban i-a dat, pe 12, lui Ciolacu programul de guvernare. Același din 2019. Fără măsuri privind epidemia actuală. DOCUMENT

Premierul desemnat Ludovic Orban i-a transmis președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, programul de guvernare al „noii” echipe propuse să fie votate, sâmbătă, în Parlament. Numai că programul de guvernare este același depus, anul trecut, în octombrie, înainte de învestire.

Premierul interimar, izolat și desemnat Ludovic Orban a transmis președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lista viitorului Guvern, alături de programul de guvernare, care trebuie să fie votate, sâmbătă, în Parlament. Numai că, la o simplă studiere, programul de guvernare este exact același ca cel din octombrie 2019, dinaintea preluării guvernării de către PNL și Ludovic Orban.

Orban_martie 2020

Din studierea lui și al celui din octombrie 2019, așa cum se regăsește în spațiul media, nu reiese nicio diferență, ci este o copie fidelă a documentului pe care primul Guvern Orban l-a prezentat Parlamentului. Ca să vă dați seama de formalitatea procedurii de învestire a aceluiași guvern Orban, precizăm că programul de guvernare depus acum nu face niciun fel de trimitere la actuala situație medical-sanitară și epidemiologică din România. La capitolul sănătate se face referire la sistemul de sănătate așa cum se vorbea în octombrie anul trecut.

Dar mai grav decât atât și mai intrigant este că documentul purtând data de 13 martie 2020 (data la care Klaus Iohannis semnează decretul de desemnare a lui Ludovic Orban) este transmis Camerei Deputaților, unde, la Cabinetul Președintelui, are un număr de înregistrare din 13 martie, iar la secretariatul general al Camerei Deputaților, are un număr de înregistrare din 12 martie 2020.

Ioana Theodoru

NICIUN COMENTARIU