17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:15
No menu items!

Premiile EMMY 2013: Lista câştigătorilor. „Breaking Bad” a câștigat premiul pentru cel mai bun serial drama

spot_img

 Premiile EMMY 2013: Lista câştigătorilor. „Breaking Bad” a câștigat premiul pentru cel mai bun serial drama
foto: www.usatoday.com-

„Breaking Bad” a câștigat premiul pentru cel mai bun serial dramă la cea de-a 65-a ediţie a galei Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.Tot la categoria dramă, au plecat cu câte un Emmy actorii Jeff Daniels din „The Newsroom” și Claire Danes.

Totodată, „Modern Family” a luat premiul Emmy pentru cel mai bun serial-comedie.

Aceasta a fost pentru prima dată când producţia AMC „Breaking Bad” a câştigat premiul pentru „cel mai bun serial-dramă”, în timp ce este pentru a patra oară consecutiv când „Modern Family” (ABC) câştigă premiul Emmy pentru „cea mai bună comedie”.

Cele mai importante premii din industria TV americană au revenit unei combinaţii de producţii noi şi vechi şi au pus în valoare tendinţele care domină televiziunea în prezent – difuzările pe telefoane mobile, platforme online etc.  Astfel, platforma de streaming online Netflix a obţinut premiul pentru cea mai bună regie (David Fincher), pentru thrillerul politic „House of Cards”, difuzat exclusiv pe internet.

 Jeff Daniels, care joacă rolul unui realizator TV în producţia HBO „The Newsroom”, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial-dramă, reușind să ăi înfrâgă pe Jon Hamm din „Mad Men” și pe Daniel Lewis din „Homeland”.

„Nu mă așteptam. De obicei nu câștig nimic. Ultima oară am câștigat, în urmă cu câțiva ani, un premiu pentru interpretare, la secțiunea peste 50 de ani de la Asociația americană a pensionarilor. Cu tot respectul, ăsta este chiar mai bun”, a declarat actorul.

Claire Danes a obţinut premiul Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial-dramă, pentru interpretarea unui agent CIA suferind de personalitate bipolară în „Homeland”.

În categoriile dedicate comediilor, Julia Louis-Dreyfus a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, primind al patrulea Emmy din carieră, pentru rolul din producţia HBO „Veep”, în care intră în pielea vice-președintelui Statelor Unite.

Jim Parsons a câştigat al treilea Emmy din carieră pentru cel mai bun actor, pentru rolul din producţia CBS ”The Big Bang Theory”.

HBO a câştigat detaşat şi la categoriile dedicate miniseriilor TV, cu filmul despre pianistul Liberace – „Behind the Candelabra”. Astfel, Michael Douglas a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din acest film, unde apare alături de Matt Damon. „Behind the Candelabra” a mai câştigat premiile pentru cel mai bun film TV şi cel mai bun regizor în această categorie – Steven Soderbergh.

Laura Linney a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film de televiziune, pentru rolul din „The Big C: Hereafter” (Showtime).

În topul producătorilor, HBO conduce cu 27 de premii Emmy, urmat de CBS cu 16 premii, NBC cu 11 premii, Showtime cu 7 premii și ABC cu 4 premii.

C.I.