Premierul Vorica Dăncilă: Îl chem de urgență în țară pe ministrul justiției

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că îl va chema de urgenţă în ţară pe ministrul justiției, Tudorel Toader, aflat în vizită de lucru în Japonia, în contextul ultimelor informaţii privind situaţia de la DNA.

“Voi avea o disucţie imediat ce voi ajunge la Guvern şi îl chem pe ministrul justiţiei în România. Nu ştiu care e ora de avion dar îi cer să vină cât mai repede în România“, a declarat Viorica Dăncilă.

Ministrul Tudorel Toader se află luni în Japonia, într-o vizită de lucru.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a negat.  Ea a precizat, însă, că, dacă va fi chemată la un astfel de dialog, este de acord.

Chemarea în ţară a lui Tudorel Toader vine în contextul înregistrărilor realizate de fostul deputat Vlad Cosma și prezentate în premieră,duminică seara, în emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, dar și al dezvăluirilor făcute de procurorul Mihaiela Moraru Iorga în aceeași emisiune. 

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, într-o intervenție la Antena 3, nu vrea să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul scandalului de la DNA Ploiești, pentru că i-ar întârzia planul de măsuri în privința conducerii DNA.

R.D.

NICIUN COMENTARIU