6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 9:35

Premierul Victor Ponta, așteptat marți la ședința CSM

spot_img

Premierul Victor Ponta, așteptat marți la ședința CSM

Premierul Victor Ponta va participa marți la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) unde ar urma să aibă loc discuții pe tema statutului procurorului.

“Având în vedere discuţiile apărute în ultima perioadă pe marginea reglementării statutului procurorilor, Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a adresat primului-ministru Victor Ponta invitaţia de a participa la şedinta care va avea loc mâine, 22 ianuarie 2012, la ora 11.00. Primul-ministru Victor Ponta mulţumeşte pentru invitaţie şi confirmă participarea la eveniment”, a anunțat luni Guvernul.

Ministerul Public a informat recent că Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) va cere Guvernului detalii privind Programul de guvernare la măsurile legislative pentru “Clarificarea statutului procurorilor şi rolul Ministerului Public raportate la dispoziţiile constituţionale”.

Premierul Victor Ponta a declarat că va răspunde în scris privind clarificarea statutului procurorilor şi a arătat că procurorii trebuie să fie independenţi şi să nu se mai subordoneze ierarhic, precum judecătorii. El a precizat că, în aceste condiţii, nu va mai conta cine e procuror general.

R.D.