19.6 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 14:00
No menu items!

Premierul va cere DNA anchetarea datoriilor Oltchim

spot_img

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, la Ministerul Economiei, că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ministerul Finanțelor Publice (MFP) au început să investigheze cum a fost posibil ca Oltchim să acumuleze un volum atât de mare de datorii și că urmează să sesizeze Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a-i găsi pe cei care se fac responsabili de situaţia de la combinat.

„În ultima perioadă, deşi există probleme cu accesul la documentele Oltchim, ANAF şi MFP au pornit investigarea cauzelor care au dus la acumularea acestor datorii. Evident că vom sesiza DNA şi instituţiile statului”, a declarat Victor Ponta.

El a mai spus că nu crede că se va recupera astfel prea mult din ceea ce s-a pierdut. „Important este ca această situaţie la care s-a ajuns în 2012 să nu rămână fără niciun fel de vinovat şi nimeni să nu plătească pentru această situaţie”, a adăugat premierul.

Victor Ponta a prezentat o situaţie a datoriilor acumulate de Oltchim, care se rodocîă astăzi la 700 milioane de euro, crescând cu 200 000 euro pe zi. Ponta a mai spus că, în mare măsură, datoriile au crescut pe timpul mandatelor foştilor  minişti ai economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton. Prermierul va cere DNA să cerceteze datoriile acumulate de Oltchim.

 

FOTO gov.ro