Premierul Ungariei vrea să oprească refugiații la frontiere cu Armata

Viktor Orban a făcut acest anunț sâmbătă

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat sâmbătă că Ungaria va desfășura forțe de poliție de-a lungul frontierei sale sudice după 15 septembrie, pentru a stăvili afluxul de imigranți, și va trimite și armata dacă parlamentul aprobă o propunere guvernamentală, relatează Reuters.

Vor veni mari schimbări după 15 septembrie și vom pune granițele sub control pas cu pas. Vom trimite poliția, apoi, dacă vom obține aprobarea parlamentului, vom desfășura armata. Nu sunt 150.000 (de imigranți sosiți) pe care unii vor să-i împartă pe cote, nu sunt 500.000, număr pe care l-am auzit la Bruxelles, ci milioane, apoi zeci de milioane, deoarece afluxul de imigranți este fără sfârșit.

Viktor Orban
premierul Ungariei

Orban a făcut aceste declaraţii la picnicul anual al partidului său, lângă Lacul Balaton, la sud-vest de Budapesta.

Declarațiile premierului ungar vin la nici 24 de ore după ce Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a salutat decizia Austriei şi Germaniei de a deschide frontierele miilor de imigranţi care părăsesc Ungaria.

“Acesta este un (exemplu de) leadership politic bazat pe valori umanitare”, a apreciat UNHCR într-un comunicat, sâmbătă.

Agenţia ONU a salutat totodată societatea civilă şi cetăţenii obişnuiţi din Austria şi Germania, care au contribuit la primirea acestor oameni aflaţi în dificultate.

“O reacţie publică remarcabilă” poate determina unele guverne să-şi schimbe poziţia cu privire la acceptarea imigranţilor, a subliniat UNHCR.

Însă “concentrarea refugiaţilor şi imigranţilor într-un număr mic de ţări care vor să-i primească nu este o soluţie durabilă”, a avertizat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

NICIUN COMENTARIU