19.5 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:45

Premierul Turciei, Recep Erdogan denunţă decizia justiţiei privind interzicerea Twitter

spot_img

Erdogan: Atacuri limitate ar agrava situaţia în Siria

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat vineri decizia Curții Constituționale care a apreciat ilegală blocarea rețelei Twitter și a cerut guvernului să anuleze această măsură, relatează AFP și Reuters.

„Trebuie, desigur, să aplicăm decizia Curții Constituționale, dar nu o respect. Nu respect această decizie. Ar fi trebuit respinsă din motive procedurale”, a declarat premierul Erdogan înainte de a efectua o vizită în Azerbaidjan.

Premierul turc a apreciat, de asemenea, că decizia Curţii încalcă “valorile naţionale” ale ţării. “Valorile naţionale, morale, au fost încălcate”, a apreciat el, adăugând că “insultele vizându-l pe premier şi miniştri din Guvern au fost evidente”.

Într-un ordin dat miercuri, cea mai înaltă instanță juridică turcă a decis în unanimitate că interzicerea rețelei de socializare Twitter constituie o încălcare a dreptului constituțional la libertatea de expresie și a ordonat deblocarea imediată.

Rețeaua Twitter a fost blocată la 20 martie în Turcia, la solicitarea premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzații de corupție împotriva sa.

C.A.