35 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 14:54
No menu items!

Premierul trimite Armata să rezolve problema transportului în zona podului prăbușit în Neamț

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a decis ca Ministerul Apărării Naționale să lucreze, de vineri, pentru a găsi o soluție urgentă pentru o cale de transport în zona podului prăbușit din județul Neamț.

”Pentru ca atât cetăţenii din zona afectată, cât şi cei care tranzitează această zonă să nu fie afectaţi, Ministerul apărării Naţionale, începând de astăzi va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

De asemenea, premierul a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili de această situaţie.

„Domnul prim-ministru a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili, vinovați de această situație”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Procurorii au deschis deja două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt – abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

O persoană a fost rănită, joi, după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit în timp ce se aflau pe acesta un camion și o autoutilitară.

Circulaţia rutieră în zona respectivă a fost deviată.

„Având în vedere că circulaţia rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto şi devierea traficului rutier pe Drumul Naţional 15 D, Roman – Gâdinţi”, a anunţat IPJ Neamţ.

Autoritățile au anunțat la scurt timp după incident că lucrările podului de la Luțca nu erau  finalizate și recepționate, iar „obiectivul nu putea fi dat în folosință”.

                                                                                                                  Adina Silav