21.4 C
București
sâmbătă, 25 martie 2023 - 18:27
No menu items!

Premierul spaniol salută decizia de renunţare a Cataloniei la referendumul privind independenţa

spot_img

Executivul catalan a decis să renunţe la referendumul privind independenţa Cataloniei, programat pentru 9 noiembrie

 Marchers wave Catalonian nationalist flags as they demonstrate during Catalan National Day in Barcelona

Şeful Guvernului spaniol a salutat marţi renunţarea la referendumul privind independenţa prevăzut pentru 9 noiembrie în Catalonia, apreciind că este o „veste excelentă” şi că de acum ar trebui să se înceapă un dialog cu catalanii, relatează AFP.

„Este o veste excelentă. Respectarea legii este o obligaţie a tuturor”, a declarat şeful Guvernului spaniol, conservatorul Mariano Rajoy la o zi după anunţul privind abandonarea de către Executivul catalan a acestei consultări considerate anticonstituţionale de către Madrid, care vrea să „dialogheze” şi să „discute”.

Executivul catalan a decis să renunţe la referendumul privind independenţa Cataloniei, programat pentru 9 noiembrie, a anunţat luni seara liderul unuia dintre partidele implicate în desfăşurarea acestei consultări.

„Guvernul a constatat că plebiscitul nu poate avea loc”, a declarat Joan Herrera, liderul Iniciativa per Catalunya, la încheierea unei reuniuni între partidele favorabile desfăşurării refendumului şi Executivul catalan, adăugând că „guvernul condus de naţionalistul Artur Mas va face o propunere (alternativă) mâine (marţi)”.