22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 14:40
No menu items!

Premierul spaniol, Pedro Sanchez: Sancțiunile asupra Rusiei vor crește

spot_img

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că pachetul de sancţiuni la adresa Rusiei va continua să crească. “În Spania am aplicat sancţiuni foarte dure în ceea ce priveşte oligarhii ruşi din ţara noastră”, a precizat Sanchez.

”Preşedintele Zelenski a fost destul de clar, Putin a invadat Ucraina pentru că o percepe ca pe o ameninţare la procesul democratic. Putin încearcă să slăbească Uniunea Europeană, pentru că o vede ca pe o ameninţare, un proiect geopolitic la scară globală, fundamentat pe valori opuse regimului de la Moscova”, a afirmat premierul spaniol, precizând că se referă la libertăţi, la democraţie şi respectul faţă de drepturile omului.

Preşedintele Guvernului Regatului Spaniei a precizat că trebuie să fim conştienţi de unde a plecat acest conflict şi de ce a invadat Putin Ucraina.

”Trebuie să fim conştienţi de acest diagnostic şi să fim uniţi, aşa cum am fost de la începutul acestei invazii, toate guvernele, toate societăţile să fie unite în jurul Guvernelor proprii. Putin a crezut că vom acţiona fiecare separat, nu credea că comunitatea internaţională va da dovadă de această uniune, dar realitatea l-a contrazis”, a spus Sanchez, arătând că 40 de ţări au intervenit unitar şi au fost de acord ca Tribunalul Internaţional să cerceteze acest genocid pe care guvernul din Rusia îl face în Ucraina.

”Cu toţii condamnăm această invazie, ne-am unit şi în ceea ce priveşte solidaritatea cu poporul ucrainean, fiecare ţară oferă materiale de luptăm de apărare şi ajutoare umanitare către Ucraina”, a spus Pedro Sanchez. 

Premierul spaniol a afirmat că ţara sa a aprobat un pachet de ajutoare umanitare, cel mai mare din istoria ţării, 23 de milioane de euro, pentru Ucraina.

”I-am transmis preşedintelui Iohannis solidaritatea poporului spaniol nu numai în ceea ce priveşte fluxul de refugiaţi din Ucraina, dar şi din alte ţări”, a mai spus premierul Spaniei.

Pedro Sanchez a subliniat că trebuie să existe unitate şi în privinţa sancţiunilor la adresa Federaţiei Ruse.

”Este important să îi transmitem lui Putin şi oligarhilor lui două mesaje clare. Pachetul de sancţiuni va continua să crească. Săptămâna aceasta am aprobat un nou pachet de sancţiuni, foarte dur, la adresa oligarhilor şi îndreptat spre economia din Rusia. În Spania am aplicat sancţiuni foarte dure în ceea ce priveşte oligarhii ruşi din ţara noastră”, a mai adăugat el.

                                                                                                                   Adina Silav