20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:51
No menu items!

Premierul sloven a demisionat

spot_img

 Alenka-Bratusek

 

Premierul sloven Alenka Bratusek şi-a depus demisia, luni, aşa cum anunţase, un gest care deschide calea alegerilor anticipate, informează AFP.

„Îmi propun demisia şi vă rog să informaţi cât mai repede posibil Parlamentul”, scrie Bratusek în scrisoarea sa de demisie înmânată preşedintelui Parlamentului, Janko Veber, publicată pe contul său de Facebook, adăugând că „Dacă fiecare crede ceea ce spune, atunci vom avea alegeri înainte de începerea verii”.

Bratusek, în vârstă de 44 de ani, a anunţat sâmbătă că îşi va depune demisia luni, la încheierea unei reuniuni cu oficiali din trei partide ale coaliţiei guvernamentale. Aceştia din urmă vor să scurteze procedurile legale pentru a permite organizarea scrutinului la 22 iunie.

Ea a anunţat săptămâna trecută că nu va putea să mai ocupe postul de şef al Guvernului după ce a fost dezavuată de propriul partid, Slovenia Pozitivă (PS). În timpul unui congres, ea a pierdut preşedinţia partidului în favoarea lui Zoran Jankovici, fondatorul partidului şi primarul capitalei Ljubljana, care a fost nevoit să renunţe la conducerea PS după acuzaţiile de fraudă fiscală şi corupţie.

C.A.