4.2 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 19:54
No menu items!

Premierul sesizează CCR pentru conflictul dintre Guvern și Parlament. PNL sancționează orice parlamentar care va participa la plen

spot_img

Premierul Florin Cîțu și echipa vrea să blocheze moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR și va face o sesizare la Curtea Constituțională.

Sesizarea se va referi la un conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament, deoarece nu s-ar fi respectat pașii constituționali pentru depunerea moțiunii de cenzură.

Întrebat dacă va apela la Curtea Constituțională și în cazul unei moțiuni de cenzură depusă de PSD, premierul a explicat că  nu împiedică o procedură parlamentară legală, ci contestă doar acest demers al USR PLUS și AUR, pe care îl consideră ilegal din cauza unor semnături.

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a susținut la rândul său că nu este regulamentar să fie depusă o nouă moțiune cu o nouă listă de semnături: „Ei știu că dacă până vineri nu avem calendar, nu îl vor mai putea da pe Cîțu jos până la Congres”, a calculat Roman.

În ședința Biroului Național Permanent din această dimineață, conducerea PNL a decis ca orice parlamentar liberal care participă la plenul reunit convocat de Ludovic Orban și Anca Dragu, sau la ședințele BPR unde se discută calendarul depunerii moțiunii USR PLUS – AUR, să fie sancționat.

Conform statutului, sancțiunile sunt graduale, prima dintre ele fiind avertismentul.

M. Nedelcu