3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:01
No menu items!

Premierul Ponta: Noul pod rutier de la Agigea, gata până la 31 iulie

spot_img

pod agigea

Premierul Victor Ponta le-a cerut constructorilor noului pod rutier de la Agigea să finalizeze lucrările până la 31 iulie. Ponta s-a deplasat joi în Județul Constanța, unde a inspectat lucrările de pe șantierul de la Canalul Dunăre Marea Neagră, în aval de Ecluza Agigea, și șantierul de reabilitare a podului de la Agigea, de pe DN 39.

Directorul Regionalei Constanța a CNADNR, Marian Dima, i-a dat asigurări premierului că lucrările se află într-un stadiu avansat, astfel încât să securizeze suficient structura de susținere a podului hobanat ce traversează Canalul Dunăre Marea Neagră.

Traficul rutier ușor și cel pentru autocare ar urma să fie reluat de pe 15 iunie, fără restricții temporare. Cea de-a doua oprire a fost la șantierul de construcție al noului pod rutier peste Canalul Dunăre Marea Neagră, în aval de Ecluza Agigea.

La finalul vizitei pe cele două șantiere, premierul Victor Ponta i-a transmis directorului general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, Valeriu Ionescu, că proiectul de transfer al acțiunilor este în lucru.

”Mergem înainte așa cum am stabilit: câte 33 % pentru fiecare, minister, administrație publică locală (Consiliu Județean și primării n. r.) și pentru investitorii privați, totul pentru transparentizare și eficientizare”—a spus Victor Ponta.

În prezent, statul deține 60% din acțiunile APMC, 20% Fondul Proprietatea și 20% Consiliul Local Municipal Constanța.

C.C.