1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:23
No menu items!

Premierul Orban, șef al CNSU și candidat PNL, nu știe situația de la ATI din București

spot_img

Premierul Ludovic Orban, șef al Comitetului Național pentru Situații de Urgență și candidat al PNL de București la alegerile parlamentare, nu știe situația paturilor libere de la ATi din Capitală.

În timp ce, în Capitală, situația la ATI este una critică, mai mulți pacienți fiind transportați la Iași din cauza lipsei locurilor, candidatul PNL la parlamentare, premierul Ludovic Orban susține că nu știe câte locuri mai sunt disponibile în București.

”Răspunsul la această întrebare îl puteți găsi doar Ministerul Sănătății, care urmărește pe baza unui tip de raportare locurile disponibile la ATI. Ce pot eu să vă spun că este că noi lucrăm pentru a crește locurile la ATI. Ministrul Tătaru, în cursul acestei săptămâni, a emis un ordin prin care a inclus spitale sau a pus la dispoziție locuri în spitale care deja funcționau ca spitale suport Covid. Obiectivul nostru este ca de săptămâna viitoare să avem 280 de locuri noi în secțiile de ATI”, a spus Orban.

În schimb, șeful CNSU a anunțat, din auzite, ce urmează să se întâmple în București. „Din ceea ce cunosc eu, urmează să se deschidă în cursul săptămânii viitoare, să se disponibilizeze practic locuri în spitalul Malaxa și la un spital privat, nu le dau numele, am să îi las pe dumnealor să ne spună, dar ne vor pune la dispoziție 30 de paturi la ATI”.