10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:49

Premierul nu vede că oamenii nu se mai vaccinează:”Am văzut și în lanul de lavandă centre de vaccinare“

spot_img

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că nu sunt motive ca în România să existe și valul patru, mai ales că Guvernul a dus vaccinul „cam peste tot” și campania de vaccinare funcționează, dovadă fiind scăderea numărului de persoane infectate.

„În ceea ce ne privește, ca Guvern, am dus vaccinul cam peste tot. Avem acum caravane în mediul rural, am făcut maratoane de vaccinare, în aeroporturi avem centre de vaccinare, în gări, la frontieră, am văzut și în lanul de lavandă centre de vaccinare, vom avea și la intrarea pe plajă, deci peste tot am făcut acest efort pentru a avea vaccinul cât mai aproape de cetățeni, doar pentru a se vaccina. Faptul că a funcționat și funcționează campania de vaccinare îl vedem prin numărul de persoane infectate zilnic, aici avem un număr care a scăzut și numărul de persoane care decedează scade în fiecare zi, numărul personelor în secțiile ATI au scăzut”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul a menționat că nu ar trebui să existe un val patru cu probleme.

”Populația eligibilă dacă se vaccinează nu ar mai trebui să vorbim de un val patru. Știu că se discută farte mult despre valul patru. Nu avem niciun motiv să avem valul patru în România… s-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ pentru că avem vaccin și dacă ne vaccinăm nu vom avea valul patru. Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie. Decizia de vaccinare a copiilor aparține părinților. Facem acest lucru pentru noi toți, pentru a reveni la normalitate”, a spus premierul.

El a adăugat că aproape 100.000 de minori s-au vaccinat până în prezent.

”Când vorbim de tineri sub 18 ani părinții și tutorii sunt cei care iau decizii și trebuie să ia cele mai bune decizii. Sunt 98.134 de minori care s-au vaccinat, iar dintr-un raport, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important și important să se vaccineze”, a mai spus Cîțu.